Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Strach o hviezdneho speváka: Všetci ho ľutovali, ale on... Je veľmi nahnevaný!

Little Richard
Little Richard (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Americký hudobník, spevák a skladateľ Little Richard poprel správy o zlom zdravotnom stave, ktoré začal šíriť muzikant Bootsy Collins. Šesťdesiatštyriročný interpret nedávno prostredníctvom sociálnej siete Facebook napísal, že jeho kamarát má zdravotné ťažkosti a vyzval fanúšikov, aby ho podporili.

Dlhodobý právny zástupca 83-ročného Little Richarda William Sobel však v rozhovore pre americký dvojtýždenník Rolling Stone vyhlásil, že jeho klient je v poriadku. "Dnes som sa s ním rozprával a povedal mi, 'Chcem, aby si sa skontaktoval s médiami, pretože som veľmi nahnevaný. Začalo sa to na Facebooku. Nevystupujem už tak ako kedysi, ale stále spievam. Prechádzam sa, nedávno som podstúpil operáciu v oblasti bedier, ale som zdravý'," povedal Sobel. 

Podľa právnika, ktorý v minulosti pracoval pre nedávno zosnulého hudobníka Princa, legendárny muzikant zvláda bez problémov aj bežné činnosti. "Má 83 rokov. Neviem, koľko 83-ročných ľudí je schopných postaviť sa a odpáliť to každý týždeň, ale v súvislosti s tými klebetami chcem povedať, že je vitálny a dá sa s ním rozprávať o rôznych témach. Je tiež veľmi aktívny v každodenných činnostiach. Kedysi som zastupoval Princa, o ktorom sme sa veľa rozprávali. Nazval ho tvorivým géniom," dodal William Sobel. 

Little Richard, vlastným menom Richard Wayne Penniman, sa pohybuje na scéne od druhej polovice 40. rokov minulého storočia. Interpret, ktorý sa preslávil aj vďaka energickému vystupovaniu, zohral významnú úlohu vo formovaní rock'n'rollu, soulu či funku. Prvý album Here's Little Richard vydal v marci 1957, pričom na konte má aj množstvo ďalších nahrávok.

Medzi jeho najväčšie hity patria Long Tall Sally, Tutti-Frutti, Lucille, Rip It Up, Good Golly, Miss Molly, The Girl Can't Help It alebo Jenny, Jenny. Je členom Rock'n'rollovej siene slávy, Skladateľskej siene slávy, v roku 1993 mu udelili prestížnu cenu Grammy za celoživotné dielo. Magazín Rolling Stone ho v rebríčku 100 najlepších interpretov všetkých čias zaradil na ôsme miesto. 

Viac o téme: Little RichardRichard Wayne Penniman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu