Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dara Rolins zachránila siedmakov od písomky: Hodina, ktorú im každý závidí!

Dara Rolins Zobraziť galériu (5)
Dara Rolins (Zdroj: foto: Miro Vacula)

KOŠICE - Obrovské prekvapenie, výskot, potlesk a nadšenie! Takto to v piatok vyzeralo v košickej základnej škole Jenissejská, na ktorú si prišli odučiť jednu hodinu šiesti známi slovenskí speváci. A deti dopredu nič netušili.

„Dobrý deň, volám sa Dara Rolins a dnes vás budem učiť,“ prekvapila siedmakov Dara Rolins, ktorá vstúpila do triedy s triednou knihou pod pazuchou a deti zvýskli nadšením. „Super, aspoň ste nás zachránili od písomky,“ spontánne zareagovali. A tak sa speváčka pustila do výučby a ihneď slovenčinu zmenila na hodinu otázok a odpovedí a tiež si s deťmi aj zaspievala.

Dara Rolins zachránila siedmakov
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: Miro Vacula)

Nebola však v úlohe pedagogičky sama. I v iných triedach zažíli deti netradičné hodiny so známymi spevákmi. Peter Cmorik zmenil šiestakom hodinu literatúry na hudobnú, Dominika Mirgová si musela poradiť s pubertálnymi ôsmakmi a išlo jej to dobre.

Prvý víťaž markizáckej súťaže Tvoja tvár znie povedome Lukáš Adamec prekvapil siedmakov, ktorí čakali fyzikárku. „Tak s tým vám neporadím, ale dnes bude hodina o hudbe,“ zahlásil a nemohol urobiť lepšie. Decká sa mu s nadšením zdôverovali so svojím hudobným vkusom a dievčatá nesmelo priznali, že počúvajú Justina Biebera. „A prečo nie, je to dobrý čávo,“ zhodnotil ich vkus.

Aj v ďalších dvoch triedach sa učilo netradične. Andy Ďurica sa tiež chopil svojej funkcie pedagóga zodpovedne a Jaro Dvorský, ktorý dostal triedu piatakov, ich trochu „potrápil“ vážnou hudbou. Samozrejme, hodiny skončili úspešne, žiaci boli nadšení a so svojimi náhradnými speváckymi učiteľmi si urobili množstvo fotiek.

Dara Rolins zachránila siedmakov
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: foto: Miro Vacula)

Nápad urobiť netradičnú hodinu so známymi spevákmi skrsol v hlave riaditeľovi základnej školy Robertovi Schwarzovi. A nebola to prvá takáto hodina. Naposledy mali hodinu s osobnosťami pred dvoma rokmi. „Bolo šťastie, že momentálne sa v Košiciach nachádzalo mnoho známych spevákov, a tak som ich oslovil. Všetci spontánne súhlasili a na vlastnej koži si odskúšali, čo je to stáť za katedrou. Ale všetci to zvládli vynikajúco,“ dodáva Schwarz.

Viac o téme: Základná školaDara Rolins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu