Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Manželka útočníka z Londýna odsúdila jeho konanie: Rodinám vyjadrila hlbokú sústrasť

Khalid Masood
Khalid Masood (Zdroj: YouTube/Strait Times)

LONDÝN - Manželka páchateľa minulotýždňového útoku pri sídle britského parlamentu v Londýne odsúdila jeho konanie, ktoré ju podľa vlastných slov "zarmútilo a šokovalo". Vyhlásenie Rohey Hydarovej, ktorej manžela Khalida Masooda na mieste činu zastrelili, bolo zverejnené dnes prostredníctvom londýnskej polície.

"Vyjadrujem sústrasť rodinám obetí na životoch a želám skoré uzdravenie všetkým zraneným," uviedla Hydarová. Dodala, že "by chcela požiadať o súkromie pre rodinu, obzvlášť deti, v tomto ťažkom období".

Londýnsky útok z minulej stredy si vyžiadal životy troch civilistov a jedného policajta. Desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia. Masood najskôr vrážal autom do chodcov na Westminsterskom moste, na čo v priľahlom areáli britského parlamentu dobodal na smrť policajta. Samotného útočníka následne iní policajti zastrelili.

Konanie Masooda odsúdila už i jeho matka Janet Ajaová. Masood, ktorý bol britským občanom, sa narodil v roku 1964 v juhoanglickom grófstve Kent ako Adrian Elms. V minulosti bol trestaný za násilné trestné činy a niekoľko rokov strávil v Saudskej Arábii, podľa polície však nebol napojený na extrémistické organizácie a konal zrejme sám.

Viac o téme: TerorLondýnKhalid Masood
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu