Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Morský tvor stiahol dievčatko pod vodu: DOHRA hororu, nebezpečná nákaza

Dievča padá do vody Zobraziť galériu (2)
Dievča padá do vody (Zdroj: YouTube/Jukin Media)

VANCOUVER - Útok uškatca na dievčatko, ku ktorému došlo uplynulý víkend v kanadskom Vancouveri, má dohru. Lekári majú totiž podozrenie, že sa dieťa pri útoku nakazilo nebezpečnou baktériou. Už mu nasadili liečbu.

Video zachytávajúce incident sa stalo hitom. Malé dievča sedí na móle, keď na neho odrazu spoza chrbta zaútočí uškatec. Dievčinu zdrapil za šaty a stiahol do vody. Duchaprítomný muž, zrejme jej príbuzný, skočil okamžite do rieky a vytiahol ju von. Týmto sa mal nepríjemný zážitok skončiť. 

No odborníci teraz majú obavy, že sa dieťa mohlo nakaziť zriedkavou infekciou známou ako "seal finger", ktorú vyvoláva baktéria mykoplazma žijúca v ústach tuleňov a iných plutvonožcov. Infekcia postihuje najmä lovcov tuleňov, alebo iných ľudí, ktorí prichádzajú do kontaktu s plutvonožcami, ako dôsledok uhryznutia. Spôsobuje zápal kĺbov či edém kostnej drene. Neliečenie stavu môže viesť až k amputácii postihnutého prsta alebo celej končatiny. 

Morský tvor stiahol dievčatko
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Rodina dievčatka kontaktovala Vancouverské akvárium po tom, ako sa dozvedela, že mu niečo také hrozí. "Dievča utrpelo len povrchnú ranu, no i tak musí podstúpiť liečbu, aby sa zabránilo riziku vzniku infekcie," uviedla hovorkyňa zariadenia Deana Lancasterová. 

Viac o téme: InfekciaUškatecútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu