Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Brutálneho útoku na zastávke v Prahe: Starček nemal proti mladíkovi šancu, ľudia pomohli

Surový útok na starčeka v Prahe
Surový útok na starčeka v Prahe (Zdroj: Foto: Polícia ČR)

PRAHA - Zarážajúci prípad riešia českí kriminalisti. Na zastávke autobusu zaútočil na bezbranného starčeka Ukrajinec (25). Vďaka pohotovej reakcii svedkov skončil v rukách polície. Incident zachytili kamery.

Prípad sa stal ešte uplynulý víkend na jednej z pražských zastávok autobusu. Starček (70) čakal na dopravu, keď sa strhol incident. "Poškodený si položil na zem igelitovú tašku, ku ktorej si po chvíli prisadol neznámy muž a vzal si ju. Voči tomu sa ohradil jej majiteľ, a tým sa odštartoval celý konflikt. Útočník seniora napadol údermi a kopmi, ktoré smerovali prevažne na hlavu. Nakoniec poškodený skončil bezvládne ležať na zemi a útočník aj s jeho taškou nastúpil do autobusu," opísal hovorca pražských policajtov Ján Daněk s tým, že z autobusu ho okamžite vodič aj s pomocou jedného cestujúceho vyviedol. Ten potom útočníka držal až do príchodu policajnej hliadky.

Pozrite si incident, ktorý zverejnila česká polícia.

Upozornenie. Zábery nie sú vhodné pre osoby mladšie ako 18 rokov a pre citlivé povahy. 

Útok na starčeka v Prahe 1


Prečítajte si aj:

Reportéri v Paríži nakrútili zvuky streľby: VIDEO Paniky, skryte sa, kričala polícia!


Vďaka pohotovej reakcii svedkov, ktorým nebol osud starčeka ľahostajný a privolali mužov zákona, skončil podozrivý na policajnej stanici. "Vďaka patrí aj ľuďom, ktorí zranenému seniorovi poskytli na mieste prvú pomoc," dopnil policajný hovorca.   

Príchod polície.

Útok na starčeka v Prahe 2

Útočník (25) hovoril po ukrajinsky

Zadržaného dvadsaťpäťročného ukrajinsky hovoriaceho muža si následne prevzali kriminalisti, ktorí s ním na pokyn prokurátorky začali stíhanie pre trestné činy výtržníctva, krádeže a ublíženie na zdraví, za čo hrozí až trojročný pobyt za mrežami. Zároveň bol podaný podnet na jeho vzatie do väzby, ktorý nebol akceptovaný. "V tejto chvíli nie je možné vylúčiť prekvalifikovanie prípadu na niektorý zo závažnejších trestných činov. To bude záležať okrem iného na výsledku znaleckého posudku," uzavrel Daněk.

Viac o téme: PáchateľStarčekútok Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu