Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nešťastie v Stredozemnom mori: Utopilo sa najmenej 34 migrantov, prevažne malých detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

RÍM - Najmenej 34 migrantov, prevažne malých detí, sa dnes utopilo v Stredozemnom mori, oznámili záchranári. Lode talianskej pobrežnej stráže a ďalších sa medzitým snažili zachrániť stovky ďalších ľudí z preplnených člnov severne od pobrežia Líbye.

Jeden zo skupiny člnov sa náhle naklonil nabok a približne 200 ľudí z neho spadlo do mora, uviedol veliteľ talianskej pobrežnej stráže Cosimo Nicastro pre agentúru Reuters. "Počet obetí je teraz 34... Väčšina z nich sú batoľatá," uviedol na sociálnej sieti Chris Catrambone, spoluzakladateľ mimovládnej organizácie MOAS, zachraňujúcej migrantov na mori.

Pobrežná stráž privolala na pomoc ďalšie lode s tým, že na zhruba 15 člnoch sa tiesnilo okolo 1700 ľudí. Tento rok zachránili v centrálnej časti Stredozemného mora a previezli do Talianska už viac ako 50.000 migrantov, čo je nárast o 46 percent v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška, oznámilo tento týždeň talianske ministerstvo vnútra. Len za uplynulý týždeň išlo o vyše 7000 ľudí. Na tejto v súčasnosti najnebezpečnejšej morskej trase pre migrantov utekajúcich pred chudobou a konfliktami v Afrike a na Blízkom východe prišlo od začiatku rok o život už vyše 1300 ľudí.

Viac o téme: MigrantiStredozemné more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu