Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tvrdá rana demokracii, voľby sú neplatné: Fico vstal z mŕtvych, Kiska skolaboval!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TOPky, SITA)

BRATISLAVA - Slovensko zažilo dnes šok. Prezidentské voľby sú neplatné. Topkám to potvrdil šéf Ústrednej volebnej komisie Peter Nyilfa. Voľby sa budú opakovať a k urnám pristúpime na konci apríla počas Veľkej noci. Andrej Kiska sa teda zatiaľ nestáva prezidentom a súboj s Robertom Ficom si bude musieť zopakovať! Opozícia hovorí o poslednej rane demokracii. Dôvod neplatnosti volieb je totiž neuveriteľný.

Podarilo sa nám exkluzívne zistiť, že dnes skoro ráno mimoriadne zasadla Ústredná volebná komisia, ktorej prišiel protest proti celým voľbám od dosluhujúceho prezidenta Ivana Gašparoviča. Ako dôvod uviedol, že volebné a hlasovacie lístky neboli znázornené zrozumiteľne biele na čiernom. „Jednoznačne to znevýhodnilo voličov jedného z kandidátov, ktorý je skúsenejší,“ píše sa v liste.

Výsledkom malo byť zmätenie voličov a možné chybné hlasovanie. Podľa pána prezidenta je biele písmo na čiernom pozadí oveľa čitateľnejšie a nedošlo by k žiadnemu omylu pri výbere kandidáta.

„Každý analfabet predsa vie, že ľahšie sa číta biele na čiernom. Žiaľbohu, tieto voľby jednoducho nemôžu platiť, ale možno je to aj chvalabohu, pretože kandidát Smeru Robert Fico mohol byť diskriminovaný a víťaz volieb ľahko spochybnený. Týmto by sme u nás pošliapali dlhú tradíciu demokratických a transparentných prezidentských volieb. Kandidáta Kisku vymenovať za nového prezidenta teda nemôžem,“ odôvodnil nám svoju námietku Gašparovič.

Protest podal Gašparovič ešte v sobotu počas volebného dňa, keďže ju však poslal cez Slovenskú poštu a nie kuriérom, dorazila až včera večer.  

 Ústredná komisia o tom informovala Ústavný súd a ten okamžite konal. „Dňom 1. apríla vyhlasujeme voľby za neplatné. Okamžite ako sa na nás s touto námietkou obrátil prezident Gašparovič, celú vec sme postúpili Ústavnému súdu. Ten sa jednohlasne zhodol, že námietka prezidenta je opodstatnená a voľby následne zrušil. My to akceptujeme a pripravujeme sa na nové voľby. O celej veci budeme informovať verejnosť ešte dnes,“ povedal nám Nyilfa.

Zistili sme, že Ústredná komisia dnes na 14:00 zvolala tlačovku, na ktorej sa zúčastní prezident Ivan Gašparovič, premiér Robert Fico a predseda parlamentu Pavol Paška. Oznámia ďalšie podrobnosti.

Celé voľby vyšli na približne 11 miliónov eur. Prerobenie hlasovacích lístkov na čierno teraz vyjde daňových poplatníkov na rovných 45 miliónov eur navyše.

Presný dátum konania opakovaného druhého kola volieb ešte povedať nevedel. Podľa našich informácii by sme mali k urnám pristúpiť počas Veľkej noci. Smer už na svoje webovej stránke, ktorú hackol neznámy informatik vládnej strany, oznámil, že Robert Fico plánuje šibať voličov Kisku a nevoličov po celom Slovensku už od zajtra. Prekvapením má byť hlavne oblievačka, ktorej cieľom bude, čo najviac ľudí poslať s prechladnutím do postele.

Kiska po tom, čo sme mu novinku oznámili, skolaboval. Jeho hovorca nám prezradil, že sa bude až do volieb liečiť.

!!! Pozor, tento článok je iba vtip !!!

Redakcia Topiek vám želá krásny prvý apríl :)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu