Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Pamätáte si na Annamáriu, ktorej balerínkový beh dojal celé Slovensko? Dievčatko vyrástlo a... žasnete!

Annamária Horváthová Zobraziť galériu (3)
Annamária Horváthová (Zdroj: TASR – František Iván)

BRATISLAVA - Všetko sa začalo tým, že internetom v roku 2018 kolovala fotografia dievčatka, ktoré dokázalo zvíťaziť v bežeckej súťaži. A to aj napriek tomu, že na nohách malo nevyhovujúcu obuv. Vtedy 11-ročná Annamária Horváthová jednoducho dojala celé Slovensko. Ako sa športovkyni v balerínkach darí dnes?

Annamária porazila súperky v Behu pre zdravie v Moldave nad Bodvou v balerínkach a obdiv internetu na seba nenechal dlho čakať. Okrem toho sa však rozpútala búrlivá diskusia o športových podmienkach pre deti.

Prečítajte si aj: Annamária z víťazného balerínkového behu, ktorý dojal celé Slovensko: VIDEO Prekvapenie od Kisku

Mladý talent neskôr našťastie podporil sponzor, ktorý jej zabezpečil vhodnú obuv. Dievčatko sa stalo súčasťou atletického oddielu. Napokon sa stretlo aj s vtedajším prezidentom Slovenskej republiky Andrejom Kiskom. Hlava štátu mu osobne zapriala, aby sa mu darilo v škole aj v živote. Dostalo aj batoh plný športových pomôcok. 

Fotografia, ktorá dojala Slovensko.
Zobraziť galériu (3)
Fotografia, ktorá dojala Slovensko.  (Zdroj: Facebook/Centrum voľného času CVrČek)

A ako sa má Annamária dnes? Vyrástla. No na beh nezanevrela. Dokonca stále žne úspechy! Dôkazom je správa, ktorú zverejnil Athletic Legion Club - Moldava nad Bodvou, v ktorom pôsobí.

Annamária na beh nezanevrela.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-Athletic Legion Club - Moldava Nad Bodvou)

 Z nedeľných halových majstrovstiev Slovenska starších žiačok si totiž niekdajšia bežkyňa v balerínkach odniesla titul vicemajsterky Slovenska na 2000 metrov.

Svoj osobný rekord zlepšila o 13 sekúnd. Tentokrát úspech vybojovala v poriadnych teniskách a po vytrvalom tréningu. Nuž, o športovkyni z východného Slovenska budeme určite ešte počuť.

Viac o téme: BehúspechAnnamária Horváthová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu