Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Revolučná správa pre milovníkov mäsa: Sme na počiatku novej éry stravovania

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

SAN FRANCISCO - Prvýkrát v histórii sa laboratórnym vedcom podaril experiment, ktorý môže spôsobiť revolúciu v potravinárskom priemysle. Raz a navždy by ľudstvo mohlo prestať riešiť problém, s ktorým sa nevedia vyrovnať mnohí vegetariáni – zabíjanie zvierat.

Startupová potravinárska technológia zo San Francisca Memphis Meats oznámila, že disponuje novou metódou, pomocou ktorej je možné „vypestovať“ mäso v umelých laboratórnych podmienkach. Podarilo sa jej totiž vytvoriť kuracie a kačacie rezne bez toho, aby musela pripraviť o život jediného tvora.

Otec zakázal synovi (12) Facebook: Po troch rokoch sa stal z chlapca milionár!

Ľudia stojaci za startupom tvrdia, že dokážu vytvoriť bunky mäsa v laboratóriu, ktoré majú chuťové kvality originálneho mäsa. Cieľom startupu je prevrat v potravinárskom priemysle, pretože mäso z laboratória by mohlo nahradiť mäso miliárd zvierat, ktorých osudom je nakŕmiť hladné ľudstvo.

Revolučná správa pre milovníkov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Memphis Meats)

Revolučná správa pre milovníkov
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Memphis Meats)

Je to tiež skvelý spôsob, ako sa vyhnúť nákladom na kŕmenie zvierat či nakladanie s odpadom. Myšlienka sa páči aj neziskovej organizácii Ľudia za etické zaobchádzanie so zvieratami (PETA), ktorá výskum finančne podporila. Okrem spomínaného startupu experimentuje s laboratórnou výrobou aj holandská spoločnosť Mosa Meats, ktorá kultivuje hovädzie mäso.

Viac o téme: Umelé mäsoMemphis Meats
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu