Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Krásny čin Bratislavčanov: Ľudia, ktorí to potrebujú, sa môžu obliecť vďaka Vešiaku pomoci

Vešiak pomoci v Bratislave
Vešiak pomoci v Bratislave (Zdroj: foto: topky)

BRATISLAVA - Aj vám je ľúto chudobných ľudí, ktorí sa v mrazivom počasí prechádzajú po uliciach v tenkých vetrovkách? V Bratislave sa objavil Vešiak pomoci, na ktorom visia kabáty. Každý, kto ho potrebuje, ho jednoducho zvesí a oblečie. Ušľachtilou myšlienkou sa autorka projektu inšpirovala v zahraničí.

Aj vy môžete pomôcť ľuďom, ktorí to potrebujú. Ak máte doma kabát alebo vetrovku, ktorú už nenosíte a je vám ľúto ich vyhodiť, zaveste ich na "Vešiak pomoci" a svojho vďačného majiteľa si istotne nájde.

Mohlo by vás zaujať:
Príbeh plný myšlienok, ktoré vám prehovoria do duše: Malý princ je legendárny

Autorka realizácie projektu Jana Hrdličková sa inšpirovala nápadom z Maďarska, kde sa objavil stojan s nápisom: "Ak ti je zima, vezmi si kabát. Ak nechceš, aby bola zima iným, jeden podaruj!"

Oblečenie Bratislava


Prečítajte si aj:

VIDEO Fascinujúce zábery z Terchovej: Arktická zima vykúzlila prekrásne divadlo


"Tohtoročná zima si vyžiadala životy niekoľkých ľudí. Keď som na Facebooku videla skvelú myšlienku z Maďarska, zdieľala som ju s otázkou, či niečo také existuje aj v Bratislave. Zrazu sa začali množiť otázky, čo ma "vyhecovalo" k aktivite. Veď realizácia tohto projektu je až detsky jednoduchá! Starý stojan z garáže dostal šancu pomôcť ľuďom," povedala Janka pre bratislava.dnes24.sk.

S podobným nápadom prišli aj v Prahe. Oblečenie organizátori popriväzovali na stromy a lavičky s nápisom: "Zober si ma, keď ti je zima." Spoločne s Jankou dúfame, že nepotrebné oblečenie si opäť nájde nových majiteľov, ktorým prinesie radosť, a čo je dôležitejšie, príjemne ich zahreje. 

 

Viac o téme: BezdomovciKabátVešiak pomoci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu