Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chlapec (9) dojal svojím činom celé USA: Namiesto darčeka si na narodeniny želal toto!

Ethan so svojimi psími kamarátmi Zobraziť galériu (2)
Ethan so svojimi psími kamarátmi (Zdroj: YouTube)

STEVENSVILLE - Keď osemroční chlapci premýšľajú o oslave svojich narodenín, väčšinou im napadne párty s kamarátmi, chutná torta a hlavne kopec darčekov. Ethan Katz je ale iný. Už odmalička miluje psov a tak sa rozhodol, že pre nich zorganizuje charitatívnu zbierku.

Rodina Kitzovcov z Marylandu má veľmi blízko k zvieratám, preto aj doma chová dvoch psov - zlatého retrievera menom Fly a mini retrievera Brooklyn. Práve Brookie, ako ho familiárne jeho majitelia nazývajú, stojí za nesebeckou myšlienkou Ethana. Bol totiž adoptovaný z útulku a na základe toho sa chlapec rozhodol, že podobným spôsobom chce opusteným psíkom pomáhať aj naďalej.

Navrhol preto tričká, ktoré začal na internete v deň svojich deviatych narodenín predávať za dvadsať dolárov. Výťažok venuje neziskovke City Dog Rescue zachraňujúcej psov z preplnených útulkov, kde už pre nich nie je miesto a hľadá im nový domov.

Od konca mája sa Ethanovi podarilo vyzbierať 2640 dolárov (necelých 2000 eur), čo stačí na záchranu desiatich psov pred utratením. Pracovníci City Dog Rescue su mu za to nesmierne vďační.

Chlapec (9) dojal svojím
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Kampaň mala taký úspech, že chlapec v spolupráci s neziskovou organizáciou zahájil druhé kolo zbierky, v rámci ktorej dobrí ľudia od pondelka darovali už 4150 dolárov (cca 3000 eur).

"Ethan je nadšený z toho, ako sa kampaň ujala a my sme radi, že zas môžeme týmto spôsobom upriamiť pozornosť na tvrdú a obetavú prácu, ktorú zamestnanci CDR odvádzajú," povedal portálu Huffington Post Ethanova mama Lisa. 

Chlapec zachraňuje psíkov

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu