Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nenechajte sa zabiť antibiotikami!

Kniha Svet prírodných antibiotík Zobraziť galériu (3)
Kniha Svet prírodných antibiotík (Zdroj: PR, knizne)

Antibiotiká sa dnes predpisujú ako na bežiacom páse. A vy stále veríte, že zaberajú? Že umelé liečivá dokážu vyliečiť rôzne choroby bez vedľajších účinkov?

Ľudstvo dnes sprevádzajú choroby, ktoré v minulosti neexistovali alebo boli známe len niekde. Ochorenia vyvolané nezdravým vplyvom narušeného prostredia, na ktorých sa podieľajú umelé hnojivá a syntetická strava chovných zvierat, ale takisto aj všadeprítomné vysoké napätie, rozhlasové a televízne vlny, využívanie mobilných telefónov a v neposlednom rade choroby spôsobené škodlivým životným štýlom.

Nechceme vás strašiť ani ohurovať, no pravdou je, že dnes na mnohé ochorenia a zdravotné problémy zaberajú len prírodné lieky. Presne o tom je aj kniha dvoch českých expertov, ktorá práve vyšla v slovenčine – Svet prírodných antibiotík od Josefa Jonáša a Jiřího Kuchařa.
Títo dvaja páni sú v Česku doslova celebritami. Majú na konte už viacero bestsellerov a ich spolupráca ako lekára (Josef Jonáš) a publicistu (Jiří Kuchař) funguje excelentne.

Ich kniha Svet prírodných antibiotík ponúka desiatky prírodných zdrojov, z ktorých niektoré sú považované za liečebné prostriedky budúcnosti. Nájdete v nej stovky návodov na terapiu celého radu problémov, počnúc ústnou dutinou a zlatým stafylokokom cez chronické zápaly a detské rotavírusovej hnačky až po vírusové ochorenia alebo ženské problémy vrátane obávanej kandidózy.

Autori pripomínajú, že rastlinné antibiotiká, ktoré sa v prírodnej medicíne používajú už od staroveku, veľmi často pôsobia súčasne proti vírusom, baktériám aj plesni a disponujú komplexnými mechanizmami, ktoré znemožňujú vznik rezistencii. Navyše celkovo posilňujú imunitu, čo je ich nespornou výhodou oproti syntetickým antibiotikám.

 „Neexistuje dostatok dôkazov o prínose užívania antibiotík pri infekciách horných ciest dýchacích u detí alebo u dospelých. Antibiotiká vyvolávajú nepriaznivé účinky najmä u dospelých. Indície u akútnej hnisavej nádchy alebo akútnej nádchy síce naznačujú prínos antibiotík za týchto podmienok ale vo všeobecnosti ich užívanie neodporúčame.“ Píše sa v knihe Svet prírodných antibiotík.

British Medical Journal priniesol v roku 1997 článok o tom, že antibiotiká podávané deťom pri obyčajnom prechladnutí a zápaloch stredného ucha prinášajú len nepatrný úspech.

Antibiotiká by sa mali podávať len vtedy, keď to prinesie nesporné výhody. Ich nadmerné užívanie už pri ľahšom prechladnutí môže ľahko viesť k rezistencii, takže antibiotikum nebude účinné pri ťažších chorobách.
Podávanie antibiotika dáva zmysel len vtedy, keď existujú príznaky ťažkej infekcie alebo keď vypukne vážna epidémia, ako aj pri ťažkých zraneniach alebo pri operáciách, pri ktorých hrozí vysoké riziko infekcie.

Tajné zbrane prírody

Toto však nie je cesta. Jonáš s Kuchařom dokazujú, že príroda má tajné zbrane takmer na každý neduh. Aj preto získali s touto knihou také veľké úspechy. My vám ponúkame zdravý tip z novinky Svet prírodných antibiotík.

Zázračná aloa

Aloa má celý rad liečebných účinkov – pôsobí antiviroticky, antibakteriálne, antisepticky i antimykoticky. Užíva sa vnútorne a má aj vonkajšie použitie. Posilňuje imunitu, očisťuje, zastavuje krvácanie a usmrcuje choroboplodné zárodky. Okrem toho tíši bolesti, zmierňuje horúčku a podporuje látkovú výmenu. Jej celkový efekt je zmierňujúci a zvlhčujúci.

TIP
Mrazená aloa na pomliaždeniny, výrony a iné kožné poranenia, na zápaly aj na opuchnuté oči sa pripraví z 20 ml čerstvého gélu, ktorý sa zmieša so 100 ml destilovanej vody a nechá sa zmraziť v igelitovom vrecku. V prípade potreby sa mrazený gél vybalí z igelitu a postihnuté miesto sa ochladzuje jeho postupným roztápaním.

77 prírodných prostriedkov na prevenciu a liečbu nájdete v novej knihe Svet prírodných antibiotík, ktorá je už v predaji v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

 

Viac o téme: Kniha Svet prírodných antibiotík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu