Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Hlavné pojednávanie v prípade vraždy Daniela Tupého odročili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na Mestskom súde Bratislava I pokračuje v pondelok súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého. Obžalobe pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom čelí právnik Adam Puškár, ktorý trvá na svojej nevine. Obžalovaný je prítomný v pojednávacej miestnosti. Na hlavné pojednávanie boli predvolaní viacerí svedkovia.

Súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého sa začal na bratislavskom mestskom súde vlani v novembri. Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

archívne video

Pojednávanie na súde v prípade vraždy študenta Daniela Tupého (Zdroj: Topky/Maarty)

Hlavné pojednávanie odročili na záver septembra

Hlavné pojednávanie v prípade vraždy študenta Daniela Tupého odročili na záver septembra. Na Mestskom súde Bratislava I v pondelok vypovedali dvaja svedkovia, predvolaná bola aj manželka a bývalá koncipientka z advokátskej kancelárie obžalovaného Adama Puškára. Obe využili svoje právo a vypovedať odmietli.

Splnomocnenec poškodených Roman Kvasnica pred médiami kritizoval postup orgánov činných v trestnom konaní pri vyšetrovaní tejto vraždy. Určitý čas bolo podľa jeho slov odkláňané vyšetrovanie nesprávnym smerom. Poukázal tiež na pokusy kriminalizovať Daniela Tupého.

Obhajkyňa obžalovaného hovorila aj o možnom ovplyvňovaní svedeckých výpovedí

Obhajoba Adama Puškárra na začiatku pondelkového hlavného pojednávania opätovne navrhla sudcovi, aby odmietol obžalobu. Poukazovala na pochybenia v prípravnom konaní. "Od toho, že neboli vykonané dôkazy, ktoré sme navrhovali, cez neurčitosť skutkovej vety až po z nášho pohľadu najzásadnejšieho pochybenia, že všetci podozriví boli vypočúvaní v pozícii svedkov, bez toho, aby bolo odložené vznesenie obvinenia týmto osobám," zdôvodnila obhajkyňa obžalovaného Michaela Matušíková. Sudca avizoval, že sa bude návrhom na odmietnutie obžaloby zaoberať.

Obhajkyňa vyjadrila tiež obavy, že vyšetrovanie mohlo byť úmyselne smerované voči jej klientovi. Hovorila aj o podozreniach z ovplyvňovania svedeckých výpovedí. "Nemám vedomosť, že by došlo k nejakému ovplyvňovaniu," reagovala prokurátorka Krajskej prokuratúry v Bratislave. Po výsluchu predvolaných svedkov sudca Mestského súdu Bratislava I odročil hlavné pojednávanie na 25. septembra. Predvolaní budú ďalší svedkovia.

Po výsluchu predvolaných svedkov sudca Mestského súdu Bratislava I odročil hlavné pojednávanie na 25. septembra. Predvolaní budú ďalší svedkovia. Súdny proces v prípade vraždy študenta Daniela Tupého sa začal na bratislavskom mestskom súde vlani v novembri. Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Viac o téme: VraždaKauzaSvedkoviaSúd Daniel TupýAdam Puškár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu