Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Nebezpečné vyhrážanie politikom: NAKA obvinila jedného muža! Vypisoval ministrovi aj TÝMTO poslancom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil jednu osobu z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Obvinená osoba sa mala trestného činu dopustiť až v troch skutkoch. Konkrétne mala poslať výhražnú správu ministrovi vnútra a ďalším dvom poslancom cez sociálnu sieť. Dozor vykonávajúci prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Na obvineného sme spracovali podnet na jeho vzatie do väzby. Dozor vykonávajúci prokurátor sa s podnetom stotožnil a o jeho návrhu bude rozhodovať príslušný súd," vysvetlila hovorkyňa. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od šiestich mesiacov až do troch rokov.

archívne video

Emotívna tlačovka ministrov Kaliňáka a Šutaja Eštoka? Stav premiéra je kritický (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

Polícia deklarovala, že nenávistnými príspevkami a príspevkami schvaľujúcimi trestnú činnosť sa naďalej zaoberá. Môže v nich ísť o trestný čin schvaľovania trestného činu, nebezpečného vyhrážania, ale aj ďalšie trestné činy. Podozrivé príspevky analyzujú špecializované operatívne oddelenia Policajného zboru a podľa povahy ich odovzdávajú policajným útvarom, ktoré vedú vyšetrovanie.

Viac o téme: VyhrážaniePolícia Obvinenie NAKAMatúš Šutaj Eštok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu