Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Agentúry OSN na Slovensku rázne odsudzujú útok na premiéra Roberta Fica

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Zastúpenia viacerých úradov Organizácie Spojených národov (OSN) na Slovensku v stredu rázne odsúdili útok na slovenského premiéra Roberta Fica, ktorého postrelili po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. Informoval o tom Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) Slovensko.

"Agentúry OSN na Slovensku silne odsudzujú šokujúci útok, ktorý bol dnes spáchaný na predsedu vlády Slovenskej republiky, Roberta Fica," uviedli v spoločnom vyhlásení slovenské zastúpenia Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM), UNHCR, Detského fondu OSN (UNICEF) a Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO).

archívne video

Vyjadrenie Klimešovej ohľadom Roberta Fica (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Premiér Fico utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných poraneniach a jeho zdravotný stav je kritický. Vrtuľník ho previezol do nemocnice v Banskej Bystrici, kde ho operovali. Páchateľom bol 71-ročný muž z Levíc. Hneď po útoku ho zadržali, vystrelil päť výstrelov. Podľa ministra vnútra SR Matúša Šutaja Eštoka išlo o jasne politicky motivovaný čin. Tento útok odsúdili mnohí slovenskí i zahraniční politici a viaceré organizácie, či predstavitelia Európskej únie.

Viac o téme: StreľbaOdsúdenieRobert FicoOSN
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu