Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Huliak poskytol pred voľbami SNS pôžičku viac ako 200-tisíc eur! Poslanec vysvetľuje, odkiaľ na to zobral

Rudolf Huliak Zobraziť galériu (2)
Rudolf Huliak (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanec za Slovenskú Národnú stranu Rudolf Huliak poskytol strane pred parlamentnými voľbami pôžičku v hodnote 220-tisíc eur. Starosta Očovej pritom v majetkovom priznaní odhadol vlastné úspory na približne 100-tisíc eur a nie je teda jasné, odkiaľ tieto peniaze zobral. Vysvetlenie od neho žiada Nadácia Zastavme korupciu aj predsedníčka parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Veronika Remišová.

Rudolf Huliak poslal strane SNS pred voľbami deväť pôžičiek v celkovej hodnote takmer 220-tisíc eur. Upozornil na to portál Aktuality. „V prípade pána Huliaka je obrovský rozdiel medzi sumou, ktorú požičal strane SNS a medzi jeho priznanými legálnymi príjmami a je jeho povinnosťou to vysvetliť občanom,” uviedla na túto tému poslankyňa a predsedníčka parlamentného výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Veronika Remišová.

Huliak priznal v roku 2022 v majetkovom priznaní ako starosta obce okrem nehnuteľností dve motorové vozidlá a štvorkolku, zbrane a strelivo za 50-tisíc a strieborné mince a tehlu dokopy za 12-tisíc eur.

Peniaze boli údajne zo zmeniek

„Z akého titulu sa mám k tomu vyjadrovať?“ reagoval pre TV Markíza Huliak na otázku, odkiaľ zobral na pôžičku peniaze. Následne povedal, že peniaze boli zo zmeniek, ktoré mal zo svojho podnikania. „Vy nemáte povinnosť dať do majetkového priznania zmenky,“ uviedol.

Rudolf Huliak
Zobraziť galériu (2)
Rudolf Huliak  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Pochybnosti vyvoláva fakt, že zmenky v majetkovom priznaní neuvádzal a nemali ani dobu splatnosti. Podľa zákona majú poslanci priznať aj majetkové práva, ktoré prevyšujú 35-násobok minimálnej mzdy, čo v tomto prípade tak aj je,“ uviedla v tejto súvislosti Nadácia Zastavme korupciu. Podľa mimovládky je v záujme SNS, aby bolo jasné, odkiaľ pochádzali peniaze na predvolebnú kampaň. „Aby sme nemali žiadne podozrenia, že za stranou stojí niekto mocný, kto cez pána Huliaka financuje národnú stranu a ovplyvňuje jej rozhodnutia.“

Viac o téme: PôžičkaSNSRudolf Huliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu