Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Erik Kaliňák si podal progresívcov: Len okydávajú našu krajinu v Bruseli. A takto ich nazval...

Advertoriál Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: výber foto - Erik Kaliňák)

BRATISLAVA – Prestal si už dávať servítku pred ústa. Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za stranu Smer-SSD a kandidát do Európskeho parlamentu Erik Kaliňák sa nedávno pustil na sociálnej sieti do Progresívneho Slovenska a vracia im tak úder. Nerobia nič iné, len okydávajú Slovensko v Európskej únii, klamstvami a výmyslami bojujú proti vládnej strane Smer-SSD, tvrdí Kaliňák.

Strana Smer-SSD a jej členovia musia podľa slov Kaliňáka denne čeliť útokom zo strany progresívcov. „Keď PSko pred polrokom prehralo parlamentné voľby aj napriek masívnej podpore médií a mimovládneho sektora, mohla za to ruská propaganda, dezinformácie a dokonca aj nečinnosť Európskej komisie,” poukázal rozhorčený Erik Kaliňák. Opozičné PS dokonca aj jeho samého malo nazvať ruským agentom. „Za rozhovor s rovesníkom z Ameriky som bol označený za plateného ruského agenta. Keď som si spravil srandu z novinárov, ktorí ma vyzývali pred rozhovormi na lustráciu novinárov, že začnem rovno s nimi... PSko okamžite utekalo žalovať do Bruselu. Nariekalo, že prestierame červený koberec Putinovi,” vysvetlil kandidát na europoslanca vo videu.

Kandidát na europoslanca: PS je skratka Protislovensko

Erikovi Kaliňákovi sa dlho nepáči vystupovanie slovenských progresívcov v Európskom parlamente, pričom poukazuje aj na uplynulé snahy PS zastaviť prísun peňazí z eurofondov na Slovensko.  „Ak nevyhrá PSko, môže za to Putin a dezinformácie. A potom hor sa do Bruselu okydávať Slovensko a lobovať za odňatie eurofondov. Presne pre toto vaše neustále žalovanie začali PSko ľudia nazývať Protislovensko a dnešným dňom sa k nim pridávam,” uzavrel.

Erik Kaliňák si podal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: výber foto - Erik Kaliňák)

Šírenie nenávisti zo strany PS má dokazovať aj video kandidáta na europoslanca za stranu Progresívne Slovensko Ľudovíta Ódora, v ktorom kritizuje súčasnú vládu Roberta Fica: „Ficova vláda ohrozuje miliardy z eurofondov. Fico je blízky Rusku, hovorí francúzsky prezident,” znie vo videu z kampane PS. Kaliňák sa ostro vyhranil. Sú to len lži, ktoré sa nezakladajú na pravde. Strana Smer-SSD sa podľa jeho slov nesnaží prikloniť k Rusku, ale bojuje o suverenitu Slovenska v Európskej únii. Pre lídra kandidátky PS a bývalého premiéra úradníckej vlády má preto jasný odkaz: „Pán Ódor, Slovensko nepríde o eurofondy. A nebyť vašich manipulatívnych listov plných klamstiev, tak by to nebola ani téma. Slovensko nie je v izolácii. To sa len štváč Naď mstí Slovákom, že mu nedali dôveru. Peter Pellegrini nie je proruský prezident, presne ako nie je proruský ani pápež. Na rozdiel od vás si uvedomujú hodnotu mieru. A žiaden relevantný politik neťahá Slovensko von z Európskej únie. My máme svoju predstavu o Európskej únií. Chceme úniu národov, v ktorej sa bude opäť rešpektovať suverenita a názor všetkých, nie nejaký superštát, v ktorom bruselskí technokrati a veľké krajiny nanútia svoje rozhodnutie všetkým,” ostro vystúpil kandidát na europoslanca Erik Kaliňák.

Erik Kaliňák si podal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: výber foto - Erik Kaliňák)

Aj preto kandidáti na europoslancov za stranu Smer-SSD odmietajú zrušenie práva veta, za ktoré mali hlasovať práve poslanci Progresívneho Slovenska. „Rozumiem, že ako strana, ktorá hlasovala za výzvu, aby sa definitívne zrušilo právo veta a prešlo sa na väčšinové hlasovanie, máte na to iný názor. A rovnako rozumiem, že ak v eurovoľbách vyhráte, urobíte všetko, aby náš názor už navždy zmizol z verejného priestoru. V Smere tam ideme bojovať za Slovensko, nie Protislovensku,” dodal na záver.

Advetoriál pripravený v spolupráci so stranou Smer-SSD

Objednávateľ: SMER - sociálna demokracia, Súmračná 3263/25 82102 Bratislava - mestská časť Ružinov, IČO: 31801242
Dodávateľ: Zoznam, s.r.o., Svätoplukova II. 18892/2 A, 821 08 Bratislava - mestská časť Ružinov, IČO: 36029076

 

Viac o téme: Progresívne SlovenskoErik KaliňákSmer-SSD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu