Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícia prichytila opitého ukrajinského kamionistu: Nafúkal viac ako tri promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

RADOĽA - Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 36-ročný ukrajinský kamionista, ktorého policajná hliadka prichytila šoférovať opitého na ceste I/11 v obci Radoľa v okrese Kysucké Nové Mesto. Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

archívne video

Mladá vodička šoférovala pod vplyvom alkoholu: Jej spolujazdkyňa nafúkala ešte viac (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

Ukrajinca za volantom nákladného auta zastavili policajti v stredu (1. 5.) v popoludňajších hodinách. "Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,52 mg/l, čo je v prepočte 3,17 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti vodičovi obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ho na príslušné policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov," uviedla Kremeňová.

Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet návrhu na podanie obžaloby. "V uvedenom prípade hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na dva až päť rokov, nakoľko pri výkone jeho zamestnania je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný," dodala policajná hovorkyňa.

 

Viac o téme: Alkohol za volantomKamiónVodičPolícia Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu