Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Opoziční politici sa pustili do Huliaka: VIDEO Žiadajú vysvetliť nacistický pozdrav! Tvrdá reakcia národniara

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: NR SR)

BRATISLAVA – Poslanec za SNS Rudolf Huliak sa postaral o rozruch. V úvode stredajšieho parlamentného výboru pre poľnohospodárstvo, ktorého je predsedom, totiž rukou urobil gesto pripomínajúce neslávne známy nacistický pozdrav. Niektorí opozoční politici chceli počuť okamžite vysvetlenie. Huliak však tvrdí, že všetko bolo inak.

Kontroverzné gesto Rudolfa Huliaka v úvode výboru pre poľnohospodárstvo. (Zdroj: NR SR )

Na Huliakovo gesto upozornil poslanec Európskeho parlamentu a líder eurokandidátky hnutia Slovensko a Za ľudí Peter Pollák. Ten šéfa výboru pre poľnohospodárstvo a životné prostredie obvinil z praktizovania nacistického pozdravu. „Poslanec parlamentu Huliaka sa včera na výbore pre pôdohospodárstvo a životné prostredie pozdravil nacistickým Hitlerovým pozdravom! Vždy som bojoval proti extrémistom. Nie je možné, aby priamo v budove parlamentu niekto používal takéto gestá. A ešte tento človek, kandiduje aj do Bruselu. Naozaj chceme, aby nás takýto človek zastupoval?!," napísal. Od Huliaka chce počuť okamžité vysvetlenie.

So žiadosťou o vysvetlenie kontroverznej situácie sa na Huliaka obrátil aj exposlanec Miroslav Žiak. Žiak momentálne kandiduje do europarlamentu, v jeho prípade za stranu SaS.

Opoziční politici sa pustili
Zobraziť galériu (2)

Huliak: V živote som nehajloval 

Rudolf Huliak situáciu vysvetlil najskôr v komentári pod statusom Žiaka. "Vysvetlím. Vytrhnuté z kontextu, pýtal som sa pána poslanca Sabooa, kde ho zase nafotili hajlovať, že sa to rozprávalo v TA3 a tváril sa, že nevie o čom hovorím, tak som mu ukazoval, ako nám ukazoval redaktor TA3 a navyše Stohlová hneď, že ma mali natočiť a zneužiť to proti mne. Toto je už špinavosť najvyššieho zrna," reagoval Huliak. Pre Topky.sk neskôr ešte dodal, že na to, že sa situácia odohrala presne tak, ako tvrdí, má aj svedkov - poslanocov Smeru a Hlasu, ktorí sa v tom čase už nachádzali v miestnosti, kde zasadal výbor. Tí podľa neho počuli, s akou otázkou sa obrátil na Saboa a a že gesto ukázal až potom, čo sa mal Sabo tváriť, že nevie, o čom hovorí. Sabo aj Stohlová sú obaja z klubu PS. 

Huliak sa k veci vrátil aj na dnešnom rokovaní výboru. „Včera som vám vysvetľoval, že v TA3 Bielik hovoril o tom, že hajlujete. Tvárili ste sa, že akože o ničom neviete. Tak som vám ukázal, čo nám tam ukazovali,“ obrátil sa hneď v úvode na Saba. „Vy ste mi ešte povedali, že: Bolo by vás treba natočiťˇ.´ Tak už je to na internete pani Stohlová,“ povedal opozičnej političke. „S vami ako s ľuďmi sa baviť absolútne neoplatí,“ povedal. „V živote som nehajloval, som v Zväze protifašistických bojovníkov a mám na fašizmus a nacizmus - aj vo vašom prevedení - svoj názor,“ dodal. V pléne NR SR označil opozíciu za "špinavé hieny".  

Prenosy z rokovaní výborov sú v prípade, že je výbor verejný, vysielané "live" a neskôr je celý záznam zverejnený na stránke NR SR v archíve. V tomto prípade boli zábery zhotovené ešte pred samotným začiatkom výboru a preto bol na nich stiahnutý aj zvuk.

Viac o téme: GestoVýborRudolf Huliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu