Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sulík vracia úder! Nakrútil aktualizovanú verziu na známe VIDEO Fica z pumpy: Najdrahší benzín vo V4

(Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

BRATISLAVA - Robert Fico ešte ako opozičný politik vo februári 2022 kritizoval vo videu s Erikom Kaliňákom vtedajšiu vládu Eduarda Hegera, že s drahým benzínom nič nerobí. Vtedy stal liter klasického benzínu 1,53 eura. Dnes to je približne 1,70 eura a Richard Sulík (SaS) pri tejto príležitosti nahral podobné video ako pred dvoma rokmi Robert Fico, pričom vláde dal aj návrh, ako môže s vysokými cenami zatočiť.

Slovenskí motoristi aktuálne tankujú najdrahší benzín zo všetkých okolitých štátov, pričom jeho cena naďalej stúpa. Opozičná strana SaS preto žiada premiéra Roberta Fica, aby cenu benzínu začal okamžite riešiť a nestrkal hlavu do piesku. SaS minulú stredu predložila do národnej rady dva konkrétne návrhy zákonov, ktoré podľa nich umožnia pokles ceny benzínu aj o 20 centov na liter. 

Podľa Richarda Sulíka nič nenasvedčuje tomu, že by ceny benzínu na Slovensku začali klesať. "Práve naopak, ceny budú stúpať aj v súvislosti s letnými mesiacmi a eskaláciou napätia na Blízkom východe. V konečnom dôsledku sa to opäť raz dotkne tých najchudobnejších. Máme šancu mať najnižšie ceny benzínu vo V4. To by ale vláda Roberta Fica musela riešiť aj skutočné problémy ľudí, ktorí nárast cien benzínu pociťujú pri každom tankovaní,“ uviedol Richard Sulík. Ten pri tejto príležitosti nahral video, v ktorom pospájal svoje zábery a Ficove vyjadrenia z roku 2022.

Richard Sulík o vysokých cenách benzínu (Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

Podľa ministra financií môže za zdražovanie Slovnaft

"Nie štát zdiera ľudí, ale sú to ceny výrobcov,“ odkázal k cenám benzínu v diskusnej relácii Rádia Expres minister financií Ladislav Kamenický. "Pánovi Sulíkovi odkazujem, že keď chce znížiť cenu, nech sa obráti na svojich kamarátov v Slovnafte.“ Moderátor mu pripomenul, že Slovnaft je v rukách maďarského pološtátneho koncernu MOL. "Keď dám do poriadku ten bordel vo verejných financiách, čo tu po nich všetkých zostal, tak potom môžeme znižovať spotrebné dane,“ uzavrel Kamenický.

Viac o téme: Robert FicoRichard SulíkLadislav KamenickýCeny benzínu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu