Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tragický osud Vanesky! Najprv prišla o otca, do roka zomrela aj jej mama: Známy moderátor v slzách

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: FB/Vilo Rozboril)

BRATISLAVA - Vaneska v apríli minulého roka tragicky prišla o svojho milovaného otca. Ten dostal epileptický záchvat na rebríku. Pádom utrpel vážne zranenia a už mu nedokázali pomôcť. Trpký osud skúšal aj jej mamu, ktorá dlhé roky bojovala s rakovinou. Vážnej chorobe však pred pár dňami nakoniec, žiaľ, podľahla. Z Vanesky sa stala sirota.

Tragický osud rodiny Martina a Petra z východného Slovenska drása srdce. Keď mala Vaneska ešte len 2 roky jej mama sa dozvedela hrozivú diagnózu. Vo svojich 27 rokoch sa stala onkologickou pacientkou a musela podstúpiť náročné operácie hrubého čreva, pri ktorej jej museli časť odobrať.

archívne video

Najhoršie tušenia sa potvrdili: Teréziu, ktorú hľadali od soboty, našli mŕtvu (Zdroj: Topky/Maarty)

"Keď som bola u doktorky, spýtali sa ma, či mám deti. Povedala som, že áno, dvojročné. Spýtala som sa, prečo. Povedali mi: Buďte rada, že ste ju stihli. Vtedy mi zistili, že mám nádor veľký ako pingpongová loptička," so slzami v očiach povedala Martina pred pár mesiacmi v relácii v Siedmom nebi. Svoj boj so zákernou chorobou však ani zďaleka nevyhrala. Neskôr jej totiž našli nálezy neznámeho pôvodu aj v nohách. Jej zákarná choroba ju dokonca pripútala na vozík.

Jediným šťastím bol jej milujúci manžel Peter a dcérka Vaneska. Ten sa o ňu vždy staral a pomáhal jej zo všetkým ako vedel. O to viac ich zabolela jeho náhla smrť. Peter v osudný deň v apríli minulého roka vyšiel na rebrík, aby namaľoval strop. Náhle však dostal epileptický záchvat a spadol z rebríka dôsledkom čoho mu praskla lebka. Poraneného muža si všimli až susedia, ktorí okamžite zavolali pomoc. Petrovi však už pomôcť nedokázali. V relácii v Siedmom nebi sa podarilo Martinine aspoň trochu pomôcť. Vilo Rozboril dokázal pre ňu aj jej dcérku Vanesku nájsť nové bývanie. O to pôvodné totiž prišli, pretože nezvládali platiť nájomné.

Tragický osud Vanesky! Najprv
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Vilo Rozboril)

Vaneska prišla aj o mamu

Po tragickej smrti Vaneskinho otca prišlo dievčatko do roka aj o svoju milovanú mamu. Martina totiž viac nedokázala zvádzať boj so zákernou chorobou a tento rok v apríli jej podľahla. ”Pred chvíľou sme sa dozvedeli smutnú správu. Mama Martinka včera podľahla ťažkej chorobe. A z dcéry Vanesky sa stala úplná sirota. Martina, odpočívaj v pokoji, bola si dobrým človekom a skvelou mamou. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť. A samozrejme zisťujeme všetko v súvislosti s malou Vaneskou a ak to bude potrebné a žiadúce, sme pripravení pomôcť,” informoval o jej úmrtí známy moderátor v Siedmom nebi Vilo Rozboril.

”Dodnes mi v ušiach znejú jej úsmevné slová, že jej rodičom sa jej muž nepáčil, lebo bol “obyčajný bača”, ale že ona cítila, že je láskou jej života. Keďže nemala po smrti manžela prostriedky na bývanie, skončili v krízovom centre. Pomohli sme pre ne zohnať byt v Kežmarku za intervencie a osobného zasadenia sa kežmarského pána primátora Janka Ferenčáka. Byt sme im zrekonštruovali, zariadili, dopredu na dlhé obdobie predplatili. Martina v štúdiu sršala energiou a veľkým odhodlaním, že už len zosilnieť, postaviť sa z vozíka, začať pracovať a postarať sa o svoju dcérku,” so slzami v očiach si zaspomínal na ich posledné stretnutie s bojovnou Martinou.

Viac o téme: TragédiaúmrtieMartinaVaneska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu