Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Cestujete vlakom? V tomto úseku dôjde k dočasným zmenám

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Železničná spoločnost Slovensko - Národný dopravca)

KOŠICE - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upraví od štvrtka (18. 4.) dopravu na trati Košice - Kysak. Zmena potrvá do 29. apríla. Dôvodom je výluka na trati, ktorá si vyžiada pozastavenie prevádzky niektorých regionálnych expresov medzi týmito stanicami. Informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

"Regionálne expresy REX 19xx, ktoré sú ovplyvnené výlukou, budú od štvrtka začínať svoju jazdu v Kysaku a pokračovať cez Prešov až do Lipian. Výnimkou je REX 1936 (Košice 7.43 - Kysak 7.56 - Prešov 8.14 h), ktorý ZSSK vypraví do Lipian z Prešova," uviedol.a

archívne video

Pod Tatrami začali s výsadbou zemiakov, prevažne ide o množiteľské odrody (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Pre cestujúcich pripravili alternatívne spoje. Ide o vlaky Os 85xx Prešov - Čierna nad Tisou s prestupom v Prešove a vlaky Os 78xx Košice - Poprad-Tatry s prestupom v Kysaku. Vybrané spojenia REX 19xx jazdia ako doteraz. V tomto prípade ide počas bežného pracovného dňa o 12 vlakov.

Čo sa týka posledného vlaku Os 8536 s odchodom z Košíc o 22.58 h, cestujúci nebudú musieť v Prešove hľadať nadväzný spoj. Počká na nich posledný vlak REX 1964, ktorý vyráža z Kysaku o 22.59 h a smeruje do Prešova a Lipian.

Dôvodom dočasných zmien vo vedení vlakov národného dopravcu je výluka Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) na úseku trate Košice - Kostoľany nad Hornádom. Rekonštrukčné práce na trati si vyžiadajú obmedzenie kapacity, dočasne tak na nej nebude premávať štandardný počet vlakov. Podľa Drevického však bude v úseku Košice - Kysak počas bežného pracovného dňa aj naďalej k dispozícii 72 regionálnych a osobných vlakov, ktoré môžu cestujúci stále využívať. ZSSK pripomína, že cieľom opráv je zvýšenie spoľahlivosti a bezpečnosti železničnej dopravy. Bližšie informácie, ako aj zoznam vlakov, ktoré ovplyvní výluka, sú zverejnené na webe ZSSK.

Viac o téme: ZmenyVlakyúsekŽelezničná spoločnosť Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu