Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SÚŤAŽ pre milovníkov PIVA! Odhaľte tajomstvo chuti svetovej legendy z Plzne a hrajte o pobyt!

Vyplňte kvíz a hrajte o pobyt v Plzni s prehliadkou pivovaru a najlepšou pivovarskou trasou. Advertoriál
Vyplňte kvíz a hrajte o pobyt v Plzni s prehliadkou pivovaru a najlepšou pivovarskou trasou. (Zdroj: Pilsner Urquell)

Pivo, jeden z najobľúbenejších nápojov, má dlhú tradíciu ako spoločenský nápoj. Ide o viac ako len o konzumáciu alkoholu, pitie piva môže byť skutočným zážitkom. Ak ste aj vy pivným nadšencom, zasúťažte si v kvíze a hrajte o lákavú odmenu - výlet do Plzne.

Aj keď Slovensko nebýva obvykle označované ako krajina známa pivným priemyslom, pitie piva má u nás hlboké korene. Najmä väzby so susedným Českom zanechali v pivnej kultúre špeciálne miesto. Darmo, našim českým bratom môžeme len v dobrom závidieť, s pivom to, skrátka, vedia.

Súťažte s Pilsner Urquell!

Stačí, ak si nižšie urobíte krátky kvíz o pive a vyplníte svoje údaje, čím sa zaradíte do žrebovania. Pozor, súťaž trvá do 22.4.2024 do 24:00 hod. 

Čo je hlavnou výhrou?
- Pobyt v samotnom srdci piva Pilsner Urquell - v Plzni pre 2 osoby v štvorhviezdičkovom hoteli Vienna House Easy by Wyndham Pilsen. 
2 vstupy do pivovarského múzea a na prehliadku plzenského pivovaru  Plzeňský Prazdroj, ktorá získala ocenenie za najlepšiu pivovarskú návštevnícku trasu v Európe za rok 2024 v rámci prestížnej medzinárodnej súťaže World Travel Awards

Správne odpovede nájdete v článku, alebo na webe Pilsner Urquell.

 

Termín výherného pobytu si výherca vyberie sám. V cene pobytu je zahrnuté ubytovanie, prehliadka pivovaru a múzea (dopravu a stravu si výherca zabezpečuje sám).

Už dlhodobo najobľúbenejším spomedzi českých pív je Pilsner Urquell. Niet sa čomu čudovať, tento plzenský pivovar už viac než 180 rokov varí pivo podľa tradičnej receptúry. Tá podliehala odjakživa prísnemu utajeniu a v pivovare si ju starostlivo strážia dodnes. Nám sa však podarilo zistiť, v čom tkvie jej tajomstvo a ako je možné, že známy ležiak chutí na celom svete rovnako!

Legendárny Pilsner Urquell sa totiž varí v súčasnosti iba na jednom mieste – v Plzni. Ani raz pritom  nezmenil postup varenia ani ingrediencie, ktoré sú pri ňom použité. A keď sme už pri nich, vedeli ste, aké zloženie robí toto pivo takým neskutočne lahodným?

Základom je mäkká plzenská voda s nízkym obsahom minerálov. Vďaka nej má ležiak unikátnu jemnú chuť. Ďalšou hlavnou surovinou, bez ktorej by pivo nebolo pivo, je slad. Práve ten si pivovar vyrába sám z výberových odrôd českého a moravského jarného dvojradového jačmeňa. K tomu pridávajú výhradne Žatecký chmeľ, ktorý pivu dodáva jemnú horkosť a arómu. Vôňu a vyváženú karamelovú chuť nadobúda pivo trojitým rmutovaním, teda varením sladu s vodou v medených kotloch nad otvoreným plameňom.

Kuriozity z pivovaru Plzeňský Prazdroj, o ktorých ste možno nepočuli

  • Pod pivovarom sa nachádza približne 9 km dlhých pivníc, čo je približne trojnásobná dĺžka mostu Golden Gate.
  • Vedeli ste, že v pivovare chovajú zhruba 30 pstruhov? Nie je to však preto, aby ich predávali či konzumovali. Pstruhy plávajú v akváriu, do ktorého sa napúšťa plzenská voda z vrtov a ich úlohou je "kontrolovať" kvalitu vody, pretože na akúkoľvek zmenu reagujú rýchlejšie ako stroje.
  • Teplota v pivovarských pivniciach má takmer neustále 4 °C, pri vlhkosti 93 %. Pri prehliadke pivovaru sa preto dobre oblečte.
  • V Českej republike mali tzv. „chmelovú Wall Street.“ V meste Žatec sa kedysi obchodovalo s chmeľom a určovali sa tu ceny chmeľu pre celý svet. Žatecký chmeľ, jedna z hlavných ingrediencií piva Pilsner Urquell, sa do povedomia zapísal ako „zelené zlato.“
  • Pri výrobe piva Pisner Urquell sa využíva jedinečný druh kvasníc, ktoré pochádzajú z čias úplne prvej várky piva z roku 1842. Sú veľmi vzácne, preto sa kvôli bezpečnosti uchovávajú v trezoroch po celom svete, napríklad aj v Paríži, Londýne či Johannesburgu.

 

Advertoriál pripravený v spolupráci so spoločnosťou Pilsner Urquell.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu