Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Otrasný zážitok pri obľúbenom Sade Janka Kráľa: Stretnutie s diviakom spôsobilo žene traumu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BRATISLAVA - Posledné týždne média obletela správa o invázií lesných zvierat v uliciach hlavného mesta. Zverejňujú sa neustále nové videá, fotky a informácie o miestach, kde sa podarilo zachytiť prechádzajúce sa diviaky alebo líšky. Do redakcie nám prišla výpoveď svedka, ktorý na vlastnú kožu okúsil, aké je to stretnúť zoči-voči divú zver.

Do redakcie sa nám ozvala Petra, ktorá v pondelok krátko po 16tej hodine prechádzala po Viedenskej ceste. Na priechode pre chodcov zrazilo auto malé zvieratko. Žiaľ bežná situácia. To, čo ale prekvapilo Petru, bola drzosť vodičky a druh zvieraťa, ktoré trápiace sa ležalo na ceste. "Vodička kúsok od miesta zrážky vystúpila, skontrolovala svoje auto a odišla. Vôbec ju nezaujímalo, či je nevinné zviera mŕtve alebo sa trápi," opísala začiatok celej situácie Petra.

Miesto, kde ležalo zrazené mláďa diviaka
Zobraziť galériu (2)
Miesto, kde ležalo zrazené mláďa diviaka  (Zdroj: google maps)

Myslela si, že ide o zrazenú mačku, keď však prišla bližšie neverila vlastným očiam. Na priechode pre chodcov ležalo mláďa diviaka. Odstavila svoje auto, vystúpila a podišla k cyklistovi, ktorý už držal telefón pri uchu. Volal na viaceré čísla, Petra stála a čakala, čo jej muž povie. Po celý čas pozerala na mláďatko, ktoré stále dýchalo a snažilo sa postaviť na nohy. "Bolo také maličké a bezbranné. Okamžite sa mi nahrnuli slzy do očí. V prvom momente som chcela k nemu ísť, no rozmyslela som si to," spomína na hrozný pohľad. Zdravý rozum ju zastavil a myšlienka na nahnevanú diviačicu, ktorá vybehne z kríkov ju odradil.

Bratislavčania neverili vlastným očiam v rannej zápche: FOTO Čo sa to tam špacíruje, sníva sa im?

Prekvapilo ju, že sa diviak objavil pri Sade Janka Kráľa, kde bežne chodievajú mamičky s kočíkmi na prechádzky, a pozastavil sa jej rozum nad správaním vodičky, ktorá ho zrazila. Prasiatko sa s ťažkosťami postavilo na nožičky, prešlo pár krokov a opäť spadlo. Tentokrát do kríkov. Petra, ktorú situácia rozhodila potrebovala odísť. Uistila sa však, či muž počká a obvolá potrebné úrady. Čo sa s diviačikom nakoniec stalo nevie, no spať jej tento zážitok nedal. Zvyšok dňa mala pokazený a myšlienky sa jej vracali k bezbrannému mláďatku. 

Všetko majú v rukách poľovníci 

Výskyt voľne žijúcej zveri v uliciach treba nahlásiť mestskej či štátnej polícii, tá osloví poľovníkov. Políciu treba kontaktovať aj v prípade poranenej či uhynutej zveri.

Viac o téme: MláďaDiviakBratislavaViedenská cesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu