Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Víkend ako z rozprávky: Žiadne prvoaprílové počasie, tieto teplotné rekordy musíte vidieť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Výrazné oteplenie bude cez víkend kulminovať. Teploty na niektorých miestach dosiahnu takmer letné hodnoty, no na kúpanie to ešte nebude, pretože rána a večery budú chladnejšie. Slnko však bude celé nasledujúce dni príjemne pripekať.

Piatok

Od juhozápadu k nám bude prúdiť teplý jarný vzduch. Deň bude jasný až polojasný a teplý. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 23, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši na okolo 17 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo 7 stupňov Celzia. Povievať bude slabý, postupne prevažne južný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).Na juhozápade môže v nárazoch miestami zosilnieť na okolo 13 m/s (45 km/h).

Premohla vás jarná únava? Takto sa z nej dostanete!

Víkend ako z rozprávky:
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Aj sobota bude jasná až polojasná, ráno ojedinele hmlistá. Rátajte s relatívne vysokými teplotami. Najnižšia nočná teplota klesne na 6 až 1, na západe 11 až 6 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24 stupňov Celzia. Juhovýchodný až južný vietor sa vyšplhá na 3 až 9 m/s, ktorý cez deň na západe v nárazoch miestami zaveje silou okolo 14 m/s (10 až 30, v nárazoch 50 km/h). Na strednom a východnom Slovensku bude prevažne bezvetrie až slabý vietor.

Víkend ako z rozprávky:
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

Nedeľa bude jasná až polooblačná, na západe sa môžu pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele objaviť aj prehánky alebo búrky. Naďalej bude veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota klesne na 7 až 2, na západe 12 až 7 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 20 až 25 stupňov Celzia. Juhovýchodný až južný vietor bude viať rýchlosťou 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na strednom a východnom Slovensku bude zozačiatku veternosť len veľmi slabá, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Víkend ako z rozprávky:
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu