Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Cestujúci hodnotia bratislavskú MHD: Zbližujem sa s ostatnými, neraz skončíme v intímnej zóne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Koľko ľudí, toľko chutí. Cestujúci, ktorí využívajú mestskú hromadnú dopravu v Bratislave, môžu už niekoľko mesiacov posielať svoje reakcie na autobusy, električky a trolejbusy. Ich spätná väzba je rôznorodá; niektorí ďakujú za dodržiavanie grafikonu, iní zas nemajú na vodičov jedného dobrého slova.

Dopravný podnik Bratislava sa rozhodol komunikovať s verejnosťou aj cez nezávislý hodnotiaci systém Staffino. Túto možnosť spustil ešte na jeseň minulého roka. Odvtedy vedeniu podniku poslali cestujúci viac ako tisíc hodnotení, z toho takmer osemsto tvoria pochvalné reakcie. Počet poďakovaní milo prekvapil aj vedenie dopravného podniku.

"Veľmi nás teší, že cestujúci v hlavnom meste hodnotia kvalitu cestovania v bratislavskej MHD aj cez túto aplikáciu. Ceníme si, že máme možnosť poznať spätnú väzbu, čo nám umožňuje ešte viac pracovať na skvalitnení našich služieb," povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, Milan Urban.

Cestujúci hodnotia bratislavskú MHD:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Pri hodnotení cestujúci môžu na webe staffino.sk/dpb alebo cez mobilnú aplikáciu vyhľadať linku, ktorú využili a vybrať si jednu z troch hodnotiacich kategórií - komfort jazdy, čistotu vozidla alebo časovú presnosť spojov a napísať k nim svoj názor. Každá pochvala či pripomienka sa dostáva na príslušné oddelenie dopravného podniku, ktorý sa ňou zaoberá.

Z reakcií vyplýva, že cestujúci si najviac obľúbili električky, vyzdvihujú najmä moderné súpravy, nové linky aj ich presnosť. Autobusy, naopak, dostali mnoho pripomienok, najmä z toho dôvodu, že sú stále v štádiu modernizácie. Ľuďom najviac v tejto súvislosti prekáža prekáža časová nepresnosť a komfort jazdy pri autobusoch. Pozrime sa teda na konkrétne hodnotenia jednotlivých spojov. 

Autobus č. 68

"Vhodné intervaly medzi spojmi, časová presnosť vozidiel (až na malé výnimky)."

"Ďakujem veľmi pekne za pravidelné ranné meškania z Trnavského mýta. Cestovný grafikon pre autobus 68 neexistuje, pretože som ešte nezažil, že by išiel presne, spoľahlivosť nula bodov. A ak prídu tri za sebou, fakt super efektivita. A ďakujem vodičovi, čo mi dnes ráno neotvoril dvere a ešte tridsať sekúnd potom stál na červenej asi tri metre od zastávky."

Cestujúci hodnotia bratislavskú MHD:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Trolejbus č. 201

"Tie slovensko-anglické hlásenia sú super nápad, konečne sa začíname približovať západným štandardom." 

"Trolejbus príde vždy načas, nepočítam dopravné obmedzenia cez pracovný týždeň, ktorým sa nedá vyhnúť. Nerada čakám, preto vždy rada idem 201."

Autobus č. 95

"Občas sa stane, že vodič vidí utekajúceho cestujúceho a nakoniec mu zavrie dvere rovno pred nosom. Ale stáva sa to už čoraz menej." 

"Najlepší spoj, aký poznám."

MHD Bratislava
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Električka č. 8

"Viem, že to zrejme neovplyvníte, no častokrát sa vozia ľudia bez domova a v podnapitom stave, kedy šíria nepríjemný zápach. Vedia to nejak revízori ovplyvniť?"

"Pohodlná jazda, šofér vždy počká, keď nastupujú starší ľudia, prípadne matky s kočíkom."

Autobus č. 50

"Veľmi by som chcel pochváliť vodiča autobusu číslo 50 s poradovým číslom 12, ktorý ma podvečer okolo 19:30 viezol smerom na obchodný dom Slimák. Veľmi dobre a opatrne jazdí a jeho prístup je ukážkový. Svoju robotu si robí na 110 percent."

Iveco Urbanway v službách
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Ján Hargaš)

Električka č. 5

"Dobre vykúrená, nakoľko je v ranných hodinách veclku zima. Chválim taktiež časovú presnosť i čistotu električky."

"Vždy chodí načas a vďaka tomu vždy všetko stíham. Ďakujem."

Trolejbus č. 207

"Čistota v poriadku, trochu špinavá podlaha." 

Trolejbusy Bratislava
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Autobus č. 83

"Vozidlo 4902, 18.1. 18:27, Námestie Hraničiarov. Vodič nás počkal, aj keď nám automat ešte tlačil lístky. Ďakujeme."

"Chodievam ním často, ide podľa grafikonu."

Autobus č. 99

"Hrozné, keď ide stará linka, vysoké schody, a to k nemocnici."

Električka č. 4

"Pohodlné, vysoká kapacita. Čo sa dá vytknúť, je rýchlosť a zle navrhnutý prestup na zastávke Lafranconi medzi autobusom a električkou." 

"Býva v nej čisto na sedadlách aj na podlahe a nie sú tam reklamy ani pútače." 

"Nové električky sú super, pohodlne sa do nich nastupuje a vnútri je aspoň na státie dosť miesta. V lete som sa nimi vozila aj viacmenej bezcieľne, lebo v nich bolo vďaka klimatizácii oveľa lepšie než v byte. Zadné miesta s výhľadom boli príjemným prekvapením."

Električka už opäť jazdí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: dpb)

Autobus č. 31

"Človek sa tu zblíži s hromadou ľudí, neraz skončíme až v intímnej zóne." 

Chcete sa aj vy podeliť o svoje skúsenosti s bratislavskou MHD? Napíšte nám vaše zážitky na tipy@topky.sk. 

 

Viac o téme: BratislavaMhdDopravný podnik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu