Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zvrat v prípade FOTO babičky z kauzy cien energií: Všetko je inak, hnev rodiny na Fica!

Matovič, inkriminovaná fotografia a Fico
Matovič, inkriminovaná fotografia a Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nové odhalenie v kauze babičky, ktorej fotku použil Igor Matovič pri utorkovom odvolávaní! Po tom, čo ho včera skritizoval Robert Fico a jeho správanie nazval cynickým a odsúdeniahodným, dnes vyšli najavo nové skutočnosti, ktoré sa premiérovi páčiť nebudú.

Podarilo sa nám vypátrať a osloviť farára Antona Kasana z obce Boršice u Buchlovic, kde žila babička, ktorú už vďaka politickým ťahaniciam pozná celé Slovensko. Miestny duchovný je s rodinou nebohej pani Anny v pravidelnom kontakte už niekoľko rokov. „Veľmi dobre poznám rodinu babičky Anny B. Viem, ako aj rodina, že to opozícia urobila nechtiac. Fotografiu rodina zavesila na internet ešte v čase, keď babička žila. Nešlo o žiadne zneužitie obrázka," prezradil nám farár Kasan a pokračoval: „Rodina sa na opozíciu vôbec nehnevá a neplánuje podávať žiadne trestné oznámenie, ani sa s ňou súdiť. Je pravda, že premiér Fico volal synovi nebohej babičky a nášmu starostovi, čo však nikto nepovažoval za dôležité."   

Robert Fico sa po Matovičovom zverejnení fotografie českej občianky rozhorčil, že ide o hyenizmus a cynizmus. „Nie opozícia zneužila babičku, ale Fico. V tomto boji chce odvrátiť pozornosť od podstaty, ktorou je jeho odvolávanie," myslí si farár Kasan a smutne dodáva: „Už sa na to nedokážem dívať. 18 rokov sme zaostali kvôli Mečiarovi a a Ficovi. U nás vládnu len oligarchovia. Nemá sa zneuživať tvár babičky hlavne od Fica. Fico s Mečiarom dlhé roky ničia Slovensko a najmä charaktery ľudí, stavajú ich proti sebe, to oni sú extrémisti."

Čo na to Matovič a Fico?

Matovič farárove slová potvrdil, ráno vraj volal so synom zosnulej pani. „Bol naozaj veľmi zhechutený z toho, ako premiér Fico situáciu zneužil. Syn zosnulej pani priamo premiérovi hovoril, že predpokladá, že sme to neurobili úmyselne, nechce žiadne ospravedlnenie," tvrdí a dodáva, že zároveň mu dal právo narábať s fotografiou jeho matky a použiť ju na mimoriadnej schôdzi s dovetkom, že drží palce.

„Fico stúpil na vlastné hrable a opäť sa ukázalo, že neváha zneužiť čokoľvek, len aby zakryl svoje vlastné podvody a zlyhania," uzatvára opozičný politik. Matovič zároveň na tlačovke Ficovi odkázal, aby prestal so zneužívaním mŕtvych ľudí, polície, SIS-ky či prokuratúry v boji proti politickým oponentom. 

 „My sme si v médiách všimli túto reakciu syna zosnulej babičky na konanie I. Matoviča: „Taká je politika, špinavosť. Nemajú žiadne svedomie,“ uviedol Úrad vlády pre Topky.sk. Fico aj naďalej trvá na tom, že použitie tejto fotografie „bolo prejavom hrubého cynizmu a prekročením hraníc štandardného politického súboja“. Premiér vraj považoval za správne ospravedlniť sa českému predsedovi vlády i rodine spomínanej babičky za správanie opozície.

 

Viac o téme: BabičkaFotografiaFarárAnton Kasan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu