Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kaliňák sa zastal Fica: Výrok o novinárskych prostitútkach je presný

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA- Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) má "absolútne" právo kritizovať médiá. Tvrdí to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) v reakcii na premiérov výrok o novinároch ako protislovenských prostitútkach.

"To je presný výraz, ktorý má vzbudiť debatu o situácii, ktorá dnes v médiách je," povedal dnes v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Kaliňák tvrdí, že v poslednom čase zaznievalo zo strany novinárov veľa lží a poloprávd. Rovnako ako premiér poukazuje, že Smer-SD počas vlády jednej strany neobmedzil slobodu médií, aj keď mohol. "Za právami, ktoré im boli poskytnuté, naozaj široké práva slobody prejavy, ochrany novinárskej práce, tak za každým právom ide zodpovednosť, a má teda právo kritizovať, ak tá zodpovednosť je zneužívaná," skonštatoval Kaliňák.

SMS správy, na ktorých zverejnenie upozornil Marián Kočner, považuje za jasný dôkaz toho, že veľká časť novinárov pracuje neobjektívne a v mene podpory niektorej z politických strán. "To je neakceptovateľné a proti akýmkoľvek možným dovoleným pravidlám," doplnil Kaliňák.

Nevylúčil, že by nadávky voči novinárom použil tiež. "Myslím, že nemám častokrát od toho ďaleko a keby som bol v tej istej situácii, tak by som bol asi rovnaký, ak nie ešte trošku rozšírenejšie by som to pomenoval," podotkol. Poznamenal, že keď o novinároch ako o predajných dievkach hovoril opozičný poslanec Ľubomír Galko (SaS), nikto o tom nepísal, keďže má byť chránený.

Viac o téme: Robert KaliňákRober Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu