Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Vlak RegioJetu musel zastaviť: Anonym nahlásil bombu, vlak pokračuje s meškaním

RegioJet
RegioJet (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vlak spoločnosti RegioJet na ceste z Košíc do Bratislavy mimoriadne zastavil v Spišskej Novej Vsi. Ako informuje denník SME na svojej internetovej stránke, dôvodom je, že polícia vo vlaku hľadá bombu. Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície v priestoroch bratislavskej železničnej a autobusovej stanice, ako aj v jej okolí vykonané všetky potrebné úkony, ktoré pravdivosť uvedeného oznámenia nepotvrdili.

"Stalo sa to krátko po 18:00. Ide o príkaz polície, ktorá dala vlak zastaviť. Týka sa to iba jedného vlaku spoločnosti RegioJet," povedala SME hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková. Prehľadávanie vlaku potvrdil i košický policajný hovorca Alexander Szabó.

Hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj skonštatoval, že polícii dopravca poskytuje všetku súčinnosť a pomáha minimalizovať dopady na cestujúcich. "Veríme, že polícia bude postupovať s maximálnym nasadením tak, aby meškanie a komplikácie pre cestujúcich boli čo najmenšie," konštatoval. 

Vlak má hodinové meškanie

Vlak spoločnosti RegioJet, v ktorom sa podľa neznámeho páchateľa mala nachádzať bomba, pokračuje na svojej ceste z Košíc do Bratislavy s hodinovým meškaním. Informoval o tom hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj. Ako dodal, personál aktuálne s cestujúcimi rieši vyhľadávanie náhradného spojenia do ich cieľových staníc a poskytuje im ďalšiu pomoc.

"Celá vec nás mrzí, ale musíme s ohľadom na bezpečnosť čakať na pokyny polície a jej povolenia na ďalšiu jazdu spojov. Cestujúcim sa za meškanie a komplikácie ospravedlňujeme," uviedol Ondrůj s tým, že veria, že polícia spraví maximum, aby vypátrali páchateľa tohto trestného činu.

Anonym pohrozil bombami vo vlakoch a autobusoch aj v Čechách

Prevádzku viacerých vlakov a autobusov spoločnosti RegioJet dnes popoludní opäť narušila anonymná hrozba bombového útoku. Spoje rovnakého prepravcu, ako aj spoločnosti Leo Express sa terčom podobnej hrozby stali iba nedávno, 1. februára. Česká polícia vtedy, podobne ako dnes, zastavila vlaky, evakuovala cestujúcich a následne detailne prehľadala priestory, v ktorých by sa mohla nachádzať nálož, čo viedlo k omeškaniu vlakov smerujúcich aj na Slovensko.

Dnešná hrozba sa týka dvoch autobusových a štyroch vlakových liniek smerujúcich krížom cez ČR. Kontroly vlakov pyrotechnikmi prebiehajú v staniciach v Hraniciach na Morave, Grygove, Českej Třebovej, ale aj v Prahe. Autobusy už kontrolami prešli bez nálezu čohokoľvek podozrivého, uviedol pre internetový server iDNES.cz policajný hovorca Jozef Bocán.

Kým české médiá spomínajú zastavenie vlakových súprav RJ 1011, RJ 1013, RJ 1016 a RJ 1019, na slovenskej internetovej stránke prepravcu sa objavila informácia, že po planom bombovom poplachu pokračuje so 60-minútovým meškaním v jazde vlak spoločnosti RJ 408, ktorý prehľadala slovenská polícia.

Viac o téme: BombaSlovenskoRegioJet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu