Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tvrdá rana Borisovi Kollárovi: Niekto mu chce prekaziť kariéru v politike, zrada v novej strane

Boháčovi zavarili tesne pred voľbami. Zobraziť galériu (5)
Boháčovi zavarili tesne pred voľbami. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Mohol skončiť skôr, než začal. Pár týždňov pred parlamentnými voľbami sa Kollárovcom vyskytli nečakané problémy. Šéf strany a známy boháč musel okamžite reagovať a hasiť problémy.

Minulú stredu sa stal Boris Kollár štatutárom Strany občanov Slovenska. Na čo to robil, keď už jednu stranu mal? Dôvod je jednoduchý. Zo strany Náš kraj, ktorú premenoval na Sme rodina, ho chceli vyštvať. A preto z nej s najbližšími spolupracovníkmi odchádza, pričom si zaobstaral druhú stranu. Tá sa bude volať s malým rozdielom rovnako: Sme rodina - Boris Kollár. Vlastné meno tam pridal preto, aby si ľudia vedeli stranu lepšie identifikovať s jeho osobou, keďže do volieb zostávajú zhruba tri mesiace. Prečo však nastal tento zvrat?

Kollár s najbližšími spolupracovníkmi
Zobraziť galériu (5)
Kollár s najbližšími spolupracovníkmi  (Zdroj: SITA)

Chcú ho odstaviť

"Niekto má eminentný záujem na tom, aby sme nešli do parlamentných volieb. Hádžu nám polená pod nohy. Zrazu vyliezajú kostlivci zo skrine a kričia, že im berieme ich stranu. Nepotrebujem byť vydierateľný. Ja na nich kašlem, nebudem sa s nikým jedovať. Nepotrebujem to robiť nepoctivo," povedal pre Topky sám Kollár s tým, že problémy začali robiť ľudia, ktorí sa v strane Náš kraj angažovali pred jej premenovaním.

Podľa známeho milionára však toto nie je náhoda. Stranu mohli ohroziť tak, že by podali predbežné opatrenie na súd, čím by znemožnili ďalší postup strany alebo zostavenie kandidátky. "S krikľúnmi sme sa chceli aj stretnúť, sľúbili, ale neprišli. Garantujem vám, tá strana do volieb nepôjde. Myslíte si, že sa len tak teraz zobudili?" tvrdí Kollár a dodal, že zo začiatku neboli žiadne problémy. Preto nechcel riskovať a našiel náhradné riešenie. "Zapojili sme mnoho ľudí a rozbehli veľkú mašinériu, nemohol som riskovať," povedal majiteľ Fun rádia.

Tvrdá rana Borisovi Kollárovi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Dohodol sa s kamarátom

Dohodol sa so svojím dlhoročným kamarátom, ktorý viedol Stranu občanov Slovenska."S Peťom Marčekom (bývalý štatutár strany - pozn. red.) sme kamaráti 25 rokov," tvrdí. "Pán Marček ostáva v predsedníctve a bude mať na starosti šport. To, čo vždy chcel robiť. On sa stotožnil s našim programom a my sme sa stotožnili s jeho prioritou športu," vysvetlil nám nové zloženie vedenia strany.

Tvrdá rana Borisovi Kollárovi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

V politike chce robiť podľa vlastných slov poriadky, preto už nemohol premeškať tieto voľby. "Čo mám štyri roky čakať a pozerať sa na to, ako sa rozkráda táto krajina?" Na otázku, kto presne chce, aby jeho politické snahy stroskotali, odpovedal vyhýbavo. "Nechcem na to odpovedať, ale každému to bude jasné," uzavrel. Podrobné informácie chce predstaviť na dnešnej tlačovke, ktorú majú ešte len ohlásiť. Bližšie chce tiež predstaviť politický program.

Viac o téme: PolitikBoris KollárVoľby 2016Sme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu