Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Táto stránka mala reprezentovať Slovensko: Všetko je inak, minister Lajčák reaguje!

Ukážka zo stránky. Zobraziť galériu (2)
Ukážka zo stránky. (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Zlý vtip. Takto hodnotil údajne oficiálnu stránku nadchádzajúceho predsedníctva Slovenskej republiky v rámci Európskej únie každý, ktorý ju uvidel. Web sa šíril sociálnymi sieťami, kde si z neho ľudia robili srandu a pýtali sa, koľko štát vysolil za stránku, ktorú by IT špecialisti vyrobili za päť minút.

Slovensko prevezme predsedníctvo Európskej únie od polovice budúceho roka. A práve kvôli tejto udalosti sa mala vytvoriť údajná nová webová stránka ministerstva zahraničných vecí. Jej vzhľad však pripomína poriadne odfláknutú prácu, resp. prácu, ktorá nezaberie ítečkárom viac ako hodinku práce. Okamžite sa preto stala terčom posmechu na sociálnych sieťach.
 
Keď si otvoríte stránku na adrese sk2016.eu vyskočí na vás more tmavomodrej farby so znakmi Slovenskej republiky a Európskej únie. Na stránke sú aj odkazy so správami súvisiacimi so slovenskou zahraničnou politikou ako napríklad návšteva generálneho tajomníka OSN Ban-ki Moona.
 
 
Dôveryhodnosť stránke pridávali aj odkazy na oficiálnu stránku ministerstva zahraničných vecí či oficiálnu stránku Európskej rady. Odborníci z IT-priemyslu, ktorých sme oslovovali, sa vyjadrili, že dizajn stránky pripomína veľmi lacnú prácu.
 
Štát na naše predsedníctvo v rámci EÚ už vyčlenil aj rozpočet, ktorý pozostáva zo 70 miliónov eur. Možné podozrenia z plýtvania peňazí sme sa rozhodli preveriť u ministerstva zahraničných vecí. Lajčákov hovorca Peter Stano nám ale prezradil, že všetko je inak.

"Tento link nie je oficiálnou stránkou slovenského predsedníctva v Rade EÚ a nemá s našim predsedníctvom nič spoločné. Oficiálnu stránku predstavíme a spustíme na budúci rok," vyjadril sa pre Topky hovorca ministerstva zahraničia Peter Stano a tým pádom uhasil všetky špekulácie sprevádzajúce túto stránku.

Viac o téme: WebstránkaMinisterstvo zahraničiaMiroslav Lajčák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu