Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Otrasná predpoveď na budúci týždeň: V pondelok jar, od utorka teplotný šok!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

BRATISLAVA - Ak máte radi teplú jar a slnečné lúče, na chvíľku na ňu budete musieť zabudnúť. Apríl sa nám zjavne snaží dokázať, že ak ide o počasie, je právom považovaný za bláznivý mesiac. Presvedčil nás o tom už počas Veľkej noci či minulý víkend a zjavne ešte neskončil. Svedčí o tom predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu, podľa ktorej nás od utorka čaká výrazný pokles teplôt a nebude chýbať ani vietor a dážď. V noci nás zase "pobaví" mráz.

V pondelok má byť ešte prevažne polojasno, popoludní miestami oblačno a ojedinele sa môžu vyskytnúť aj prehánky či búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 25 stupňov. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor rýchlosťou 10 až 25 km/h, v nárazoch okolo 60 km/h. Ak sa chystáte na hory, na ich hrebeňoch rátajte s prudkým vetrom.

Počasie v utorok ovplyvní studený front, čiže sa treba pripraviť na oblačnú až zamračenú oblohu. Cez deň sa postupne na viacerých miestach rozprší a nemusia sa nám vyhnúť ani búrky či výdatnejšie zrážky. Nočná teplota klesne na 13 až 8, na Orave, Liptove a Spiši okolo 6 stupňov. Denná teplota vystúpi na 16 až 21 stupňov. Potrápi nás spočiatku aj juhovýchodný vietor s rýchlosťou 20 km/h, ktorý sa popoludní na západe Slovenska zmení na severozápadný a zosilnie v nárazoch miestami až na 70 km/h.

Mohlo by vás tiež zaujímať: Tento rok bude osudový: Leto 2015 môže podľa vedcov prekonať všetky očakávania!

V stredu má byť polooblačno, neskôr príde k zmenšovaniu oblačnosti a zrážky nás "osviežia" iba ojedinele. Nočná teplota zostúpi na 7 až 1, denná sa vyšplhá na 11 až 16, na Kysuciach, Orave, v Liptove a na Spiši okolo 9 stupňov. Trápiť nás stále bude aj severozápadný vietor a nárazy, no k večeru konečne zoslabne.

Štvrtok by nás mohol trochu potešiť. Opäť k nám začne od juhozápadu prúdiť teplejší vzduch, ktorý so sebou prinesie jasné až polojasné počasie. Na západe však bude miestami aj oblačno. Nočné teploty sa však nebudú tváriť veľmi priaznivo. Spadnú na 4 až -2 stupne, ojedinele sa aj v nížinách objaví prízemný mráz. Denná teplota to dotiahne na 15 až 21 stupňov.

Dobré správy z predchádzajúceho dňa dlho nevydržia. Už v piatok cez naše územie prejde ďalší studený front. Čiže nás čaká oblačno až zamračené a na väčšine územia sa treba pripraviť na dážď, prehánky či búrky. Ortuť teplomera cez noc ukáže 7 až 2, na juhozápade okolo 9 stupňov, cez deň 12 až 17, na juhu a východe okolo 19 stupňov.

"Za studeným frontom k nám opäť prenikne chladnejší vzduch od severozápadu," informuje SHMÚ o počasí v sobotu a pripadáva aj správy o premenlivej oblačnosti a ojedinelých prehánkach. Nočná teplota zostúpi na 6 až 0 stupňov, na juhovýchode môže byť aj teplejšie. Denná teplota sa vyšplhá na 14 až 19, na severe okolo 12 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu