Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Primátorom Bratislavy by sa stal Kňažko, Ftáčnik v tesnom závese

Milan Kňažko
Milan Kňažko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ak by sa voľby primátora Bratislavy konali už dnes, ich víťazom by sa so ziskom 34,4 percenta stal Milan Kňažko. Druhý by skončil v tesnom závese so ziskom 33 percent voličských hlasov Milan Ftáčnik a tretí by bol Ivo Nesrovnal, ktorého by podporilo 17,6 percenta voličov.

Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry MVK, ktorý sa uskutočnil od 9. do 14. októbra na reprezentačnej vzorke 989 dospelých respondentov s trvalým pobytom v hlavnom meste.

Ak by sa voľby primátora Bratislavy konali už dnes, štvrtá v poradí by skončila kandidátka Tatiana Kratochvílová, ktorú by volilo 7,6 percenta voličov spomedzi tých, ktorí svoju účasť na voľbách nevylúčili. Nasledujú Miroslav Dragun so ziskom 3,5 percenta hlasov, Gabriel Karácsony so ziskom 1,3 percenta hlasov a Peter Čiernik so ziskom jedného percenta hlasov. Hranicu celého percenta nedosiahli v prieskume Andrej Palacko, ktorý by oslovil 0,7 percenta voličov, Ivan Bielik by získal 0,6 percenta hlasov a Kristína Ulmanová by získala 0,3 percenta hlasov. 

Agentúra MVK sa v prieskume pre Bratislavský kuriér pýtala aj na volebnú účasť. Na otázku Aké je z dnešného pohľadu Vaše rozhodnutie zúčastniť sa na voľbách primátora, starostov mestských častí a poslancov odpovedali 33,3 percenta účastníkov prieskumu, že sa na novembrových voľbách určite zúčastnia. Ďalších 39,5 percenta respondentov odpovedalo, že svoju účasť ešte zvažuje. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu