Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zabarikádovaná žena 14 rokov terorizuje susedov: Štúrovčania zobrali zákon do vlastných rúk!

Hlukom proti hluku Zobraziť galériu (4)
Hlukom proti hluku (Zdroj: musicfm.hu)

ŠTÚROVO - Nevyriešiteľný problém?! Obyvateľov Košútovej ulice v Štúrove na juhu Slovenska už neuveriteľných 14 rokov terorizuje vlastná suseda veľmi netradičným, no o to krutejším spôsobom. Od svitu do mrku si cez nekvalitné reproduktory na hranici povoleného hluku púšťa operné árie jej obľúbeného španielskeho tenoristu Placida Dominga, ktoré chtiac-nechtiac počúva celá ulica. Nepomáhajú sťažnosti, protesty ani zúfalé prosby. Pani Eva totiž svojím terorizovaním zákon neporušuje. Do boja proti neznesiteľnému hluku sa najnovšie zapojila aj maďarská strana a treba uznať, pokus to bol dobrý. S pani Evou to však ani nepohlo.

Pani Eva, ktorá je pravdepodobne najväčšou fanúšičkou španielskeho tenoristu Placida Dominga, si jeho tvorbu vychutnáva každý deň od skorého rána až do noci už dlhých 14 rokov. Na tom by nebolo nič zlé, keby hudbu nepúšťala nahlas cez nekvalitné reproduktory do celej ulice. Susedom neustály hluk píli nervy. Nevedia si však pomôcť.

Rodinnný dom pani Evy, z  ktorého každodenne vychádzajú operné árie.
Zobraziť galériu (4)
Rodinnný dom pani Evy, z ktorého každodenne vychádzajú operné árie.  (Zdroj: musicfm.hu)

Sťažností na miestne úrady podali už niekoľko. Zorganizovali aj protesty. Na Evu sú však krátki. Dáva si totiž poriadny pozor na to, aby "terorizovaním" susedov neporušila zákon. Operné árie si púšťa od 6:00 ráno a vypína ich tesne pred 22:00, čím sa vyhýba porušovaniu nočného pokoja. Prísne dbá aj na to, aby neprekročila povolenú hranicu hluku.

Susedia sú z operného šialenstva zúfalí. Niektorí tvrdia, že trpia poruchami spánku. Iní sa podľa maďarských médií pokúšajú predať svoje domovy. Na sociálnej sieti dokonca vytvorili skupinu "Umlčme Placida v spievajúcom dome p. Northartovej v Štúrove", ktorá má dovedna takmer 300 priaznivcov.

Moderátor rádia Music FM Szilárd Horváth a trpiaci susedia.
Zobraziť galériu (4)
Moderátor rádia Music FM Szilárd Horváth a trpiaci susedia.  (Zdroj: musicfm.hu)

Do boja proti "te(r)noristke", ako ju niektorí prezývajú, sa pred pár dňami zapojili dokonca aj moderátori maďarského rádia Music FM. "Navštívili sme Štúrovo, aby sme si pozreli ten známy spievajúci dom a situácia je horšia, ako sme čakali! To je jednoducho príšerné," hromžil Szilárd Horváth z rádia. Na Košútovú ulicu so sebou priniesli aj hudobnú "zbraň" v podobe 600-watového reproduktora, ktorý nasmerovali na okná domu pani Evy a s cieľom prehlušiť jej operné árie z neho púšťali hudbu z rádia.

Takto maďarskí moderátori bojovali hlukom proti hluku

Operné árie v Štúrove

Okrem dvoch navzájom sa prekrývajúcich hudobných žánrov však tento pokus nemal absolútne žiaden efekt. Pani Eva nielenže hudbu nestíšila, z domu počas akcie ani nevyšla. Na ulici sa pritom zišli asi dve stovky nespokojných susedov, ktorí moderátorov rádia v ich pokuse podporovali. Niektorým sa nápad pozdáva, iní len rezignovane kývli rukou. Hudobná odplata maďarského rádia pani Evou ani nepohla. Štrnásťročný teror by však mohli ukončiť dve trestné oznámenia, ktoré podal starosta mesta Ján Oravecz a sú v štádiu vyšetrovania.

Zabarikádovaná žena 14 rokov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: musicfm.hu)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu