Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hodnota služobnej rovnošaty a jej súčastí pre policajtov vzrastie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Hodnota služobnej rovnošaty a jej súčastí pre policajtov sa od 1. marca zvýši. Kým v súčasnosti podľa výnosu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky zo 16. februára 2011 bola suma vyčíslená na 862,90 eura, v tomto roku by to malo byť 879,32 eura.

Pre príslušníkov Policajného zboru SR sa tak oproti minulému roku cena zvýšila o 16,42 eura. Pri počte približne 22 000 policajtov to znamená zvýšenie požiadavky na tohtoročný štátny rozpočet o 144 540 eur, dôvodom je zvýšenie konta peňažného a nepeňažného plnenia o 6,57 eura na jedného príslušníka Policajného zboru, informuje rezort vnútra.

Nárast hodnoty služobnej rovnošaty je spôsobený skutočnosťou, že v roku 2011 sa u niektorých druhov výstrojných súčiastok zvýšila cena pre úpravu DPH na 20 percent. Ide o krátku bundu, bundu trojštvrťovú s odopínateľnou vložkou, čierne poltopánky, čierne topánky šnurovacie či nepremokavú súpravu. Niektoré časti rovnošaty zdraželi, ako napríklad viazanka, kožené rukavice, sivé zimné ponožky, spona na viazanku, čierna polokošeľa, nohavice, rukávový znak POLÍCIA na suchý zips. Naopak lacnejšie sú zimná kožušinová čiapka a čierny kožený opasok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu